Γεωργιάδης: Δεν έχουμε καμία διάθεση σύγκρουσης με την Εκκλησία
“Δεν έχουμε καμία διάθεση σύγκρουσης με την εκκλησία. Όταν πήραμε την απόφαση παραμονή της Πρωτοχρονιάς να ακολουθήσουμε μια επιθετική στρατηγική μειώσεως της πανδημίας, που λέει πριν πάμε σε ένα σταδιακό χαλάρωμα ορισμένων μέτρων κάνουμε μια τελική προσπάθεια να μειωθεί όσο γίνεται η πανδημία για να έχουμε μπροστά μας μεγαλύτερη ευελιξία χειρισμών κυρίως γιατί είδαμε ότι στις χώρες της Ευρώπης ότι όταν ξέσπασε το τρίτο κύμα, ξέσπασε με μεγάλη σφοδρότητα και δεν πρόλαβαν να το διαχειριστούν. Η απόφαση ήταν να κρατηθεί μυστική όσο γίνεται περισσότερο γιατί φοβηθήκαμε ότι έστω για τις λίγες ώρες που θα ήταν ανοιχτή η αγορά, αν διέρρεε η καραντίνα θα είχαμε φαινόμενα συνωστισμού όπως είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αποδείχθηκαν εξαιρετικά μοιραία. Με αυτή την λογική δεν έγινε η επικοινωνία με την εκκλησία” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Realfm. Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε και σε μια… αποκάλυψη για τη Θεσσαλονίκη που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.
Μία από τις πιο σφοδρές κριτικές και ένα από τα λάθη που κάναμε ήταν όταν οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί μια παρόμοια στρατηγική στη Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, εμείς από σεβασμό στην παράδοση της πόλης και στην Ορθοδοξία, δεν κλείσαμε τότε τη Θεσσαλονίκη πριν από τον Άγιο Δημήτριο. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό που κάναμε ήταν μεγάλο λάθος γιατί καλώς ή κακώς την ημέρα του Αγίου Δημητρίου παρά την καλή πρόθεση της εκκλησίας να συνεργαστεί και να τηρήσει τα μέτρα, ο κόσμος προσήλθε μέσα και έξω από τις εκκλησίες με μαζικό τρόπο με αποτέλεσμα η διάδοση του κορονοϊού να πάρει τις επόμενες εβδομάδες μεγάλες διαστάσεις” συμπλήρωσε.
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την κατάθεση πινακίδων
“Εγώ έχω μια ελπίδα ότι έως αύριο θα έχουν επικρατήσει ηρεμότερες σκέψεις, διότι αν αυτό που φοβόμαστε εμείς και οι γιατροί βγει αληθινό και συγκεντρωθεί κόσμος στις εκκλησίες και έχουμε τις επόμενες ημέρες αύξηση του ιού, θα θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς και οι κόποι θα έχουν πάει χαμένοι. Δεν πιστεύω ότι η Εκκλησία θέλει να πάρει επάνω της μια τόσο μεγάλη ευθύνη” ανέφερε.
“Οι υπουργοί είναι 18. Η γνώμη μου από παλιά είναι ότι το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα έχει νόημα να το λες σε ένα κράτος που η δημόσια αυτοδιοίκηση λειτουργεί αυτόματα. Εκεί δεν χρειάζεσαι πολλούς υπουργούς και υφυπουργός. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μικρό σχήμα, χρειάζεται σχήμα που να δουλεύει. Αν χρειάζεται 200 υπουργούς για να μπαίνουν υπογραφές, τόσους να έχει. Το θέμα είναι να γίνεται δουλειά. Στην Ελλάδα όλα καταλήγουν στον υπουργό” περιέγραψε.