Bild: Εμβολιασμοί ίσως και πριν το τέλος του χρόνου

 Bild: Εμβολιασμοί ίσως και πριν το τέλος του χρόνου

Στις 23 Δεκεμβρίου θα δώσει την έγκρισή της στο εμβόλιο για τον κοροναϊό η Κομισιόν και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκου σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild πριν λίγο. Η άποψη των αξιωματούχων στις Βρυξέλλες είναι πως δεν είναι δυνατόν ένα ευρωπαϊκό εμβόλιο (BioNTech-Pfizer) να χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και όχι στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα στην online έκδοσή της.

Η αρχική ημερομηνία που είχε δοθεί για την έγκριση ήταν στις 29 Δεκεμβρίου αλλά έρχεται πλέον μια εβδομάδα νωρίτερα. Γεγονός που, όπως αναφέρεται, θα οδηγήσει ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς ίσως και πριν το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι ελπίζει ότι ένα εμβόλιο Covid-19 θα λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα και ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.

Ο Jens Spahn επιβεβαίωσε επίσης τον στόχο της από κοινού έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θέλουμε τακτική έγκριση, όχι έγκριση έκτακτης ανάγκης», είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη

Σχετικά Άρθρα