Κοροναϊός: Περισσότεροι από 2000 οι νεκροί στην Ελλάδα – Οι εφτά περιοχές με το βαρύ φορτίο

 Κοροναϊός: Περισσότεροι από 2000 οι νεκροί στην Ελλάδα – Οι εφτά περιοχές με το βαρύ φορτίο

Το φράγμα των 2000 νεκρών στην χώρα μας από τον κοροναϊό έσπασε σήμερα καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον φονικό ιό έφτασε τους 2001 από τον περασμένο Μάρτιο.

Eπτά είναι οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στο «κόκκινο» καθώς έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

 Η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Μαγνησία, είναι σε οριακή κατάσταση καθώς στερεύουν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής  Θεραπείας. 

Το σχόλιο της “Καθημερινής” για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη

Στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λέσβο υπάρχει μεγάλη ανησυχία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και τέλος στην Αχαΐα εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού, με το ενδεχόμενο συνωστισμού λόγω της γιορτής του πολιούχου της πόλης της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοέμβρη.

Την Πέμπτη έγιναν οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών από την Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα λόγω της ασφυκτικής πίεσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η μεταφορά των τριών ηλικιωμένων ανδρών από τη Δράμα κρίθηκε αναγκαία καθώς νοσούν βαριά και δεν υπάρχουν κενές θέσεις ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαστε απόλυτα πλήρεις. Όποιος χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία γίνεται διακομιδή και επιλαμβάνεται το συντονιστικό κέντρο που θα συνεχίσει τη νοσηλεία του”, δήλωσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας.

Οι ασθενείς διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», “Αττικό” και “Σωτηρία”.

Σχετικά Άρθρα