Προκαλεί ευθέως τον Αλ.Τσίπρα ο Ευ. Τσακαλώτος- Η ανάρτηση στο FB και η σημασία της- Θέμα χρόνου η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

 Προκαλεί ευθέως τον Αλ.Τσίπρα ο Ευ. Τσακαλώτος- Η ανάρτηση στο FB και η σημασία της- Θέμα χρόνου η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ευθεία αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα, ξαφνικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με άναρτηση στο Facebook, και μάλιστα σε μια στιγμή που καταγραφεται ως θετική συγκυρία για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την εμφανιση του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ αλλά και τηνυποδοχή την Δευτέρα απο τους πληγέντες του Ιανού σε Καρδίτσα και Αλμυρο, κι ενώ λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία και την σύγχυση περί την πανδημία η κυβέρνηση δοκιμάζεται.

Άδειασμα λοιπόν και μάλιστα δημόσιο έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Αλέξη Τσίπρα. Σα να το κράταγε από καιρό – με αφορμή και την υποβάθμιση του στον πρόσφατο ανασχηματισμό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ένα μεγάλο καρφί στο πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας για τα περί… “πολιτικών απατεώνων”.

«Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι». Αυτό είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίζοντας την ΝΔ και όπως φαίνεται όχι μόνο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταξύ άλλων αναφέρει πως “πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης”.

Με αυτό τον τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βάλλει ευθέως κατά του αρχηγού του κόμματος δημιουργώντας εκ των πραγμάτων θέμα έμμεσης αμφισβήτησης. Κι αυτό μόλις 10 ημέρες μετά τις αποφάσεις Τσίπρα για το νέο γραμματέα, τους τομεάρχες και την επικοινωνιακή ομάδα. Αντί όμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει σε εκείνη τη στιγμή την αντίδρασή του για την μετακίνησή του από την θέση του τομεάρχη Οικονομικών στη Βουλή, προτίμησε να μην μιλήσει και να αναζητήσει την πρώτη ευκαιρία. Η αμφισβήτηση, λοιπόν, της δυνατότητας του Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει εκείνος την ρητορική της αντιπαράθεσής του με τον πρωθυπουργό, αποτελεί καινοφανή πρακτική εσωτερικής αντιπαράθεσης.Ένας βουλευτής κατηγορεί τον αρχηγό του για το πως αποκαλεί τον πολιτικό του αντίπαλο και πρωθυπουργό…

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσαν αργά χθες το βράδυ να υποβαθμίσουν την αξία της αμφισβήτησης Τσακαλώτου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως η κίνηση του πρώην υπουργού Οικονομικών συνιστά πολιτικό “unfair” και “βούτυρο στο ψωμί” της κυβερνησης σε μια περίοδο που εμφανίζονται καθαρά οι πρώτες σοβαρές πολιτικές και επικοινωνιακές ρωγμές.

Και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να απαντήσει με τον τρόπο του το επόμενο διάστημα.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook :

“Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική.”

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος…

Gepostet von Ευκλείδης Τσακαλώτος am Mittwoch, 23. September 2020

Σχετικά Άρθρα