Koροναϊός: Η UEFA “στέλνει” κόσμο στο Super Cup Σεβίλλη-Μπάγερν στην Βουδαπέστη και προκαλεί τον εκνευρισμό των Γερμανών – “Μην πάτε” ζητά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

 Koροναϊός: Η UEFA “στέλνει” κόσμο στο Super Cup Σεβίλλη-Μπάγερν στην Βουδαπέστη και προκαλεί τον εκνευρισμό των Γερμανών – “Μην πάτε” ζητά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

France Soccer Champions League Final

Η διεξαγωγή του τελικού του Super Cup μεταξύ Σεβίλλης και Μπάγερν με κόσμο βάζει φωτιές στην Γερμανία, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που βλέπουν τα κρούσματα με κοροναϊό να ευξάνονται και η UEFA να κάνει…πείραμα με την παρουσία φιλάθλων στο παιχνίδι μετά από έξι μήνες!

Το παιχνίδι των Βαυαρών με τους Ανδαλουσιανούς έχει προγραμματιστεί για τις 24 του μηνός στη Βουδαπέστη και η Puskas Arena αναμένεται να γεμίσει στο 30% της χωρητικότητάς της, έχοντας 67.000 θέσεις.

Οπαδοί από τη Γερμανία και την Ισπανία, χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ουγγαρία και τη Βουδαπέστη για το παιχνίδι, τη στιγμή που γίνεται λόγος για … πείραμα με ανθρώπους, εν μέσω κατάστασης που δείχνει να ξεφεύγει πάλι με τον Covid-19.

Από την UEFA δεν αλλάζουν κάτι ως προς τον τρόπο που έχουν σχεδιάσει το παιχνίδι των κατόχων του Champions League με αυτούς του Europa League και περιμένουν κανονικά 3.000 ταξιδιώτες οπαδούς, αφού διατίθενται και 14.000 εισιτήρια για ντόπιους στις εξέδρες…

Την ίδια ώρα οι Γερμανοί βγάζουν αφρούς για την απόφαση της UEFA !

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επέκρινε την συγκέντρωση πολλών ατόμων σε εστιατόρια κατά το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των κανόνων χρήσης μάσκας σε ολόκληρο το κρατίδιο ενόψει και της πτώσης της θερμοκρασίας.

Εισηγήθηκε μάλιστα την σύγκληση νέας διάσκεψης των Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων με την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου οι δράσεις να συντονιστούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο κ. Σέντερ εντόπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα στις «ιδιωτικές εκδηλώσεις», όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων σε περιορισμένο χώρο. «Όταν δεν βοηθά η λογική, τότε πρέπει να υπάρχει έλεγχος.

Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών και η αποτροπή περαιτέρω περιορισμών στην οικονομία», τόνισε ο βαυαρός Πρωθυπουργός, ενώ, αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο, κάλεσε τους οπαδούς της Μπάγερν να μην ταξιδέψουν στην Βουδαπέστη για τον τελικό του Super Cup εναντίον της Σεβίλλης , ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην Βουδαπέστη.

Σχετικά Άρθρα