Καρδίτσα: Παραμένουν αποκλεισμένοι στο Μουζάκι – Απέτυχε η προσπάθεια απεγκλωβισμού με Super Puma

 Καρδίτσα: Παραμένουν αποκλεισμένοι στο Μουζάκι – Απέτυχε η προσπάθεια απεγκλωβισμού με Super Puma

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα αποκλεισμένοι σε ορεινούς οικισμούς της Καρδίτσας μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια του Super Puma της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσει 13 άτομα από την κοινότητα της Οξυάς.

Το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο εν’ω δεν έχουν ρευμα και νερό. Το ελικόπτερο προσέγγισε τς περιοχές , αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πετάξει τρόφιμα.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την 40χρονη που αγνοείται από την Παρασκευή.

Το super Puma της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιστρέφει στο Μουζάκι της Καρδίτσας μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν 13 ανθρώπων από την κοινότητα Οξυά.

Η κοινότητα δεν έχει ρεύμα και νερό της τελευταίες 48 ώρες ενώ ανάμεσα στους εγκλωβισμένους σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται μια έγκυος γυναίκα αλλά και ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας.

Στο Μουζάκι κλιμάκια της ΕΜΑΚ με φουσκωτά και drones συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται για 3η μέρα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν κατά μήκος του ποταμού και τις επόμενες ημέρες ενώ μέχρι τώρα εκτός από το αυτοκίνητο που επενέβαινε η 40χρονη γυναίκα δεν έχει βρεθεί κανένα άλλο στοιχείο.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Χαρδαλιά για να στηθεί νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τον αποκλεισμένων κατοίκων σε οικισμό της Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα με ένα ελικόπτερο super puma, ωστόσο δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι διασώστες γνώριζαν ότι θα απομάκρυναν 13 άτομα από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Όταν, έφτασαν διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι δεν ήταν όλοι συγκεντρωμένοι στο σημείο αυτό, αλλά διάσπαρτοι και λόγω του μεγέθους του ελικοπτέρου, δεν ήταν δυνατή η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο στο Μουζάκι, προκειμένου να στηθεί νέα επιχείρηση αύριο με άλλο πιο μικρό ελικόπτερο.

Σχετικά Άρθρα