Νέο “άδειασμα” Πέτσα από τον Γεραπετρίτη (για τον ανασχηματισμό)- “Στα δυο ” το Μαξίμου

 Νέο “άδειασμα” Πέτσα από τον Γεραπετρίτη (για τον ανασχηματισμό)- “Στα δυο ” το Μαξίμου

Για δεύτερη φορά σε 10 ημέρες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης “άδειασε” τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, προλαμβάνοντας όλες τις εξελίξεις περί τον επικείμενο ανασχηματισμό, ανακοινώνοντας προσεκτικά τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις μετά την 1η Ιουλίου που ανοίγει εντελώς η οικονομία και επαναλειτουργεί ο τουρισμός.

Ο υπουργός Επικρατείας ήταν λαλίστατος σχετικά με το θέμα αυτό, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, δίνοντας με αρκετή ακρίβεια το περίγραμμα των προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που επιβεβαιώνει πως είναι ίσως ο πιο στενός συνεργάτης του αυτή την περίοδο και, πάντως, έχει το “licence to kill”, την άδεια, δηλαδή, να μιλάει δημοσίως για όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής αλλά και να δίνει το στίγμα της στρατηγικής του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε συγκεκριμένα:

«Για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο. Αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις στην κυβέρνηση δεν γίνονται σε ζέοντα χρόνο. Δεν μπορείς ενώ είσαι μέσα σε μια κρίση, να κάνεις ταυτοχρόνως και διορθώσεις, γιατί το ωφέλιμο αποτέλεσμα εξουδετερώνεται». «Άρα», συμπέρανε, «από τη στιγμή που ανοίγουμε από αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος -να μην μας συμβεί κάποιο άλλο κακό- οπότε ο πρωθυπουργός κατά τη διακριτική του ευχέρεια θα αποφασίσει πότε θα έχει αυτή διόρθωση».

Ερωτηθείς, ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε ακόμα και λεπτομέρειες για συγκεκριμένα υπουργεία, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές στα χαρτοφυλάκια.

«Το υπουργείο Υγείας το αντιλαμβανόμασταν ως ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής και λόγω της κρίσης αποδείχτηκε πως είναι ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζεται σε κατεξοχήν τεχνοκρατικά δεδομένα», είπε και πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με τρόπο που να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με τον ιδιωτικό τομέα.

Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο που έχει αναλάβει ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και το ενδεχόμενο αναβάθμισής του, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: «Ο κ. Χαρδαλιάς έχει ήδη αναβαθμιστεί μία φορά κι έχουμε πάντα υπόψη μας ότι το να αναβαθμίζεις ή να υποβαθμίζεις με βάση του παραγόμενο έργο το επιδοκιμάζουμε και το θεωρούμε αναγκαίο». Πρόσθεσε, δε, ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «έχει μεγάλο φαν κλαμπ».

Λίγες ώρες αργότερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ρωτήθηκε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον ανασχηματισμό και τις σημερινές δηλώσεις Γεραπετρίτη, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού».

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν περίπου δέκα ημέρες, ωστόσο το δεύτερο αυτό “άδειασμα” του κ. Γεραπετρίτη στον κ. Πέτσα, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι αφενός ο δεύτερος είναι κοντά στην έξοδο από την κυβέρνηση, και δεύτερον ότι δεν διαθέτει, πιθανώς, ούτε την στοιχειώδη πληροφόρηση, ή δεν του επιτρέπεται να προβαίνει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Βεβαίως, το Μέγαρο Μαξίμου προστατεύει τον κ. Πέτσα και αυτό αποδείχθηκε από την απόφαση να μην απαντήσει ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την “λίστα Πέτσα” και προτιμήθηκε μια ακίνδυνη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.

Ωστόσο, οι πληροφορίε ςθέλουν και τον Γιώργο Γεραπετρίτη να βρίσκεται σε περίοδο “ψυχρότητας” με τον ανηψιό και διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σχετικά Άρθρα