Αντιπερισπασμός Μαξίμου για την #καμπανιαΠετσα με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ- Αντιδράσεις δημοσιογραφικών ενώσεων- Η απάντηση της Κουμουνδούρου

 Αντιπερισπασμός Μαξίμου για την #καμπανιαΠετσα με το  σποτ του ΣΥΡΙΖΑ- Αντιδράσεις δημοσιογραφικών ενώσεων- Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Χρησιμοποιώντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την αντίδραση δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφων ως αντιπερισπασμό η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για να δημοσιοποιήσει τώρα την αρχική και πλήρη λίστα των ΜΜΕ που έλαβαν διαφήμιση για τον κοροναϊό καθώς και τα ποσάπου μοιράστηκαν σε όλες τις φάσεις της διαβόητης καμπάνιας Πέτσα.

Την ώρα που η κυβερνηση βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, το εξαιρετικά αιχμηρό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να ταράξει τα νερά και να δώσει λαβές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να που πως η αξιωματική αντιπολίτευση διασύρει συλλήβδην τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η αλήθεια είναι πως αρκετοί αξιολόγησαν ως προκλητικό ή έστω άστοχο το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τακτικά, ωστόσο, κρίνεται ως λανθασμένη κίνηση αφού μετέτρεψε την ατζέντα και έδωσε επιχειρήματα στην κυβέρνηση που κλονίζεται από την επιμονή της να μην δημοσιοποιεί τον κατάλογο με τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν σε σάϊτ- φαντάσματα και “ημέτερους¨.

Η καμπάνια του Στέλιου Πέτσα με τις χρηματοδοτήσεις ανύπαρκτων σάιτ εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και πολλά μεγάλα μέσα ζητούν επίμονα, χωρίς να παίρνουν απαντήσεις, τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν για τη διάδοση των μηνυμάτων “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με μια σκληρή ανακοίνωση ζητώντας να δημοσιοποιηθεί η χρηματοδότηση των 1.232 μέσων ενώ απευθύνει αυστηρό μήνυμα στον Χρήστο Σταϊκούρα, καλώντας τον να «μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποίει επίσης τον υπουργό Οικονομικών, «να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίθεση στο Documento

“Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;” απαντά ο Στέλιος Πέτσας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ:

“Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται. Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;”.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο δημοσιοποιώντας σποτ με τίτλο “Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;” καυτηριάζοντας τη χρηματοδότησή ΜΜΕ με 20 εκατομμύρια ευρώ, από την… περίφημη “καμπάνια Πέτσα”.

Το σπότ πάντως προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ η οποία με επιστολή της στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει- μεταξύ άλλων- πως «το βίντεο αποτελεί απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου, στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ: «Πόσο κοστίζει ο ...

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

Οι αντιδράσεις των δημοσιογραφικών παρατάξεων

Αντιδράσεις προκάλεσε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσα στις συνδικαλιστικές παρατάξεις των δημοσιογράφων.

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ: Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Με ανακοίνωσή της η «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» καλεί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ «να βάλει στη θέση του το ΣΥΡΙΖΑ. «Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το κόμμα που ως κυβέρνηση έκλεισε το Mega, προσπάθησε να εξαφανίσει το ΔΟΛ, εξαθλίωσε το δημοσιογραφικό κλάδο και συναλλάχθηκε με εκλεκτούς του εργοδότες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μιλά σε τηλεοπτικό του σποτ για ειδήσεις που εξαγοράζονται» αναφέρουν από τη «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ».

Με αφορμή το βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τη χρηματοδότηση ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» οι δημοσιογράφοι της ένωσης σημειώνουν: «Κατηγορεί συλλήβδην το δημοσιογραφικό κλάδο χωρίς ίχνος ντροπής προφανώς κρίνοντας από πρακτικές που εφάρμοσε κατά κόρον το κόμμα Τσίπρα στο παρελθόν. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσιογραφικό κλάδο έχει πρόθυμους κολαούζους του, τους Ενωμένους Δημοσιογράφους της Μαρίας Αντωνιάδου και τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Σταύρου Καπάκου που διοικούν την ΕΣΗΕΑ».

«Αντί να ενδιαφερθούν για την εξαθλίωση των δημοσιογράφων το μόνο τους μέλημα είναι πως θα πάρουν χρήματα οι εργοδότες αλλά και με ποιο τρόπο θα τα πάρουν για να ικανοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες και οι δημοσιογράφοι είναι ιδιοκτήτες.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή το ανεκδιήγητο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να διασώσει τη τιμή του κλάδου και να βάλει στη θέση του το ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα το κατάπτυστο σποτ που διανέμει. Ας βρει άλλους τρόπους να λύσει τις διαφορές του με την κυβέρνηση. Τον ενημερώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ρεπορτάζ, όσο και αν είμαστε εξαθλιωμένοι όσο και αν ενοχλούμε» σημειώνουν από τη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ.

Αντιδράσεις και από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή τους και οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι καταδικάζουν το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει, όπως λένε δημοσιογράφους να χρηματίζονται.

«Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι καταδικάζουν το βίντεο που προσβάλει τους δημοσιογράφους και τους εμφανίζει να χρηματίζονται.

Από τη πρώτη στιγμή ζητάμε διαφάνεια αλλά και τα κριτήρια επιλογής για την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα είναι για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι ο εύκολος στόχος».

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν εκφράσει την αγνάκτησή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Μωυσής για σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Να το αποσύρει και να ζητήσει συγγνώμη ...

Η απάντηση Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

Σχόλιο Χρηστίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολίασε:

«Ως εκπρόσωπος τύπου έχω την τύχη να συνεργάζομαι με δεκάδες δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια. Έχω πολλές ιστορίες να περιγράψω για όσα περνούν και αυτοί την περίοδο της κρίσης. Το τσουβάλιασμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεο του είναι άδικο και υποκριτικό.

Από τη μια λοιπόν υπάρχει η ΝΔ που δεν δίνει στο φως της δημοσιότητας το πόσα χρήματα πήγαν και που και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που ζει σε παράλληλο σύμπαν.  Και υπάρχει και το Κίνημα Αλλαγής. Που χθες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας και τη Δευτέρα θα καταθέσει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την κατάργηση του προνομίου των εργαζομένων έναντι των τραπεζών».

Επιστολή – απάντηση προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης:

“Λάβαμε την επιστολή σας της 19ης Ιουνίου 2020 αναφορικά με το τελευταίο video του ΣΥΡΙΖΑ, που ως θέμα έχει την επιδίωξη της κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα δίκτυο ΜΜΕ που θα της παρέχει άκριτη στήριξη, μέσω της απευθείας διάθεσης 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» με όρους αδιαφάνειας, καθώς αρνείται να αποκαλύψει τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Ενημέρωσης.

Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό.

Το κύριο πολιτικό θέμα ήταν και είναι η διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, χωρίς να αποκαλύπτεται η κατανομή ανά μέσο, άρα και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος και παρά το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτών. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα σχέδιο χρησιμοποίησης ΜΜΕ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση. Θεωρούμε επίσης, ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο, μια ενέργεια που αδικεί και τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους συνολικά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, θέτοντας σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, κεντρικών και περιφερειακών, αλλά με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και προστασίας του αγαθού της ενημέρωσης.

Η άσκηση της δημοσιογραφίας και η σχέση της με την εκάστοτε εξουσία είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πρωτίστως τους ίδιους τους δημοσιογράφους. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί διαχρονικά φαινόμενα στρέβλωσης και το γεγονός ότι δίπλα στους εργάτες του δημοσιογραφικού μόχθου θα συναντήσει κάποιος και μεγαλοδημοσιογράφους με «επιχειρηματική» αντίληψη, η οποία συχνά υπερισχύει της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Προφανώς αυτή η κατηγορία δημοσιογράφων δεν είναι υπεράνω κριτικής. Στην προκειμένη περίπτωση, είδαμε δυστυχώς και «αχαρτογράφητες» ιστοσελίδες έως και ανύπαρκτου περιεχομένου, εκτός μητρώου, πολιτικών φίλων της κυβέρνησης, να λαμβάνουν διάφορα ποσά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει.

Στη βάση των παραπάνω και καθώς στο παρελθόν έχετε εκφραστεί θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά και σε κοινές πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να προωθήσουν την υπόθεση της πολυφωνίας στην ενημέρωση και την ενίσχυση των ΜΜΕ για την εξασφάλιση της πλουραλιστικής, δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών. Η θωράκιση των εργαζομένων στον Τύπο, προκειμένου να αντιμετωπίζουν από καλύτερη θέση κάθε είδους πίεση που αποσκοπεί να υποβαθμίσει τη δημοσιογραφική εργασία τους, είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα.

Οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτή την υπόθεση, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του πρωθυπουργού, οι οποίοι οφείλουν να δώσουν επιτέλους εξηγήσεις, πρέπει να αναδεικνύονται με τη συμβολή όλων όσοι επιθυμούν να λειτουργούν υπέρ της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Πρόκειται για ένα πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και θεωρώ ότι η υπεράσπισή της είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να συναντηθούμε.

Με τιμή
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Φώφη Γεννηματά: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις

«Είναι απαράδεκτος ο αποπροσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο σακί όλους τους δημοσιογράφους και αλλάζει την ατζέντα. Είναι απαράδεκτη και ισοπεδωτική λογική. Εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά στον ΑΝΤ1 όταν ρωτήθηκε για το τηλεοπτικό σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καλώντας την κυβέρνηση «να μας πει πώς διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Να μας πει με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού», η κ. Γεννηματά κατέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για σκόπιμο αποπροσανατολισμό, ενώ επισήμανε ότι το ίδιο έκανε με τον τουρισμό, το ίδιο κάνει και σήμερα.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία να μην επιδιώκει συμψηφισμούς. «Το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλοθι για τη Νέα Δημοκρατία. Εκλέχτηκε η ΝΔ γιατί υπήρχε ένα αίτημα αλλαγής, ο κόσμος έλεγε να φύγουν αυτοί με κάθε τρόπο. Δεν εκλέχτηκε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και ζήτησε να γίνουν «γνωστά τα κριτήρια και γνωστοί οι αποδέκτες της διαφήμισης με απόλυτη διαφάνεια γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Εμένα με προβληματίζει γιατί αποφεύγει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. Αυτή η καθυστέρηση από πλευράς της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει το πρόβλημα».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Επιλεκτική η ευαισθησία της ΕΣΗΕΑ

Επιλεκτική ευαισθησία της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης για το σατιρικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα μυστικά έως τώρα κονδύλια προς τα ΜΜΕ καταλογίζει η Κουμουνδούρου. Αντίθετα οι ίδιες πηγές τονίζουν το έλλειμμα δημοκρατίας που προκύπτει από, και στον, χώρο της ενημέρωσης.
«Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη», σχολιάζεται κατά της χθεσινής ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αδιαφανή χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Ωστόσο οι πηγές ζητούν το θέμα να εστιάσει στο αίτημα για δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ η κυβέρνηση.

Όπως σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;).

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

Τσακαλώτος: Μην διανοηθεί ο Σταϊκούρας να “μαγειρέψει” τη λίστα

Τους κινδύνους και τις αμφιβολίες που εξέφρασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η λίστα με τα ποσά που κατευθύνθηκαν προς τα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» θα δημοσιευτεί αφού πρώτα «ολοκληρωθούν οι διαδικασίες “ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου”» του υπουργείου Οικονομικών. Ενός υπουργείου που μέχρι τώρα δεν είχε εμπλακεί στην καμπάνια, ωστόσο φαίνεται να έχει επιστρατευτεί από τη στιγμή που ξέσπασε ο σάλος.
Όπως σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν φαντάζομαι ο κ. Σταϊκούρας να επιχειρήσει να αλλοιώσει τη λίστα με τα ποσά που πήραν οι ιδιοκτήτες των sites, των εφημερίδων, και των καναλιών.

Γιατί αν το επιχειρήσει, ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα μαθευτεί. Άμεσα. Και αυτο ειναι ζήτημα δημοκρατίας.

Για αυτο φαντάζομαι ότι θα δώσει την λίστα αναλλοίωτη άμεσα στην δημοσιότητα ως οφείλει. Σωστά;».

Σχετικά Άρθρα