Ο Μπόλτον “καρφώνει” Τραμπ: Ζήτησε από την Κίνα βοήθεια για να εκλεγεί ξανά

 Ο Μπόλτον “καρφώνει” Τραμπ: Ζήτησε από την Κίνα βοήθεια για να εκλεγεί ξανά

Οταν οι ηγέτες ΗΠΑ-Κίνας συναντήθηκαν στην Οσάκα πέρυσι, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέπληξε την ομάδα του, ζητώντας βοήθεια από τον Κινέζο ομόλογό του, υποστηρίζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα και να τον βοηθήσει έτσι να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο, προέτρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε βιβλίο του, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Washington Post και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που έλαβαν αντίγραφο του βιβλίου The Room Where It Happened αναφέρουν ότι ο κ. Μπόλτον σημειώνει πως ο Τραμπ έκανε εξ ολοκλήρου εξωτερική πολιτική για δικό του πολιτικό όφελος.

Οταν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας συναντήθηκαν στην Οσάκα πέρυσι, ο κ. Τραμπ κατέπληξε την ομάδα του ζητώντας βοήθεια από τον κ. Σι έτσι ώστε να κερδίσει κρίσιμες γεωργικά πολιτείες, σύμφωνα με το βιβλίο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα