Τραγικές στιγμές για πρόσφυγες – Παραλίγο να πνιγούν ανοιχτά της Λέσβου (vid)

 Τραγικές στιγμές για πρόσφυγες – Παραλίγο να πνιγούν ανοιχτά της Λέσβου  (vid)

Δύο περιστατικά επαναπροώθησης σημειώθηκαν στο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, με πρόσφυγες και αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν το Λιμενικό!

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως βίντεο από την προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να συνεχίσει να κινείται και να μη βυθιστεί η βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Την ίδια στιγμή, άνθρωπος που ήταν παρών στο περιστατικό, καταγγέλλει ότι οι άνθρωποι αυτοί έμειναν στο νερό για περισσότερες από 28 ώρες. Επισημαίνει ότι η βάρκα ήταν έτοιμη να βυθιστεί με γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους επιβαίνοντας, όμως η ελληνική ακτοφυλακή παρακολουθούσε χωρίς να κάνει κάτι για να βοηθήσει. Καταγγέλλει, ακόμη, ότι το Λιμενικό πήγε στο σημείο, πήρε τη μηχανή και τη βενζίνη της βάρκας και άφησε αβοήθητους τους επιβαίνοντας μέσα στη θάλασσα. Η καταγγελία, βεβαίως, ελέγχεται για την αξιοπιστία της,δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις παρόμοια συμβάντα αποδείχθηκαν προπαγάνδα τουρκικών μέσων ή ψευδών λογαριασμών στα social media.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το ίδιο συνέβη με δύο βάρκες σήμερα, ενώ τα περιστατικά έχουν λήξει και οι πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να βρίσκονται πάλι στην Τουρκία.

Αυτό αναφέρει σε τελευταία ενημέρωσή της η οργάνωση Watch The Med – Alarmphone, η οποία κατήγγειλε το μεσημέρι το περιστατικό.

Η Watch The Med – Alarmphone έκανε λόγο για αδιαφορία από το Λιμενικό Σώμα, ενώ κατήγγειλε και την παρουσία μασκοφόρων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την επιχείρηση αποτροπής.

Είχε δώσει στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Σχετικά Άρθρα