“Δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών”

 “Δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν θα γίνει σύγκληση του Συμβουλιου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά απάντησε πώς επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Ωστόσο δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο για το μέλλον εφόσον αυτό χρειαστεί, όπως είπε.

Όσον αφορά στον Έβρο και τις πληροφορίες περί νέου κύματος μεταναστών στα σύνορα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν επιβεβαιώνεται καμία ασυνήθιστη κινητικότητασ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Άγκυρα, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «οι παράνομες ενέργειες δεν έχουν καμία τύχη με βάση το διεθνές δίκαιο. Ανυπόστατες οι ενέργειες που βασίζονται στο άκυρο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και επισήμανε πως «εμείς πάντα, ακόμα και σε περιόδους κρίσεων, έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας».

Για την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τα ζητήματα αυτά απαιτούν λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς. Γίνεται εδώ και χρόνια συστηματική προετοιμασία και θα κάνουμε ανακοινώσεις όταν θα είμαστε έτοιμοι.

Επιπλέον, για το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, είπε πως «η ενημέρωσή τους είναι συνεχής και πλήρης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αν κριθεί σκόπιμο στο μέλλον θα το δούμε».

Άρθρο του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ: Κύριε πρωθυπουργέ, γιατί αρνείστε την σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών; Εάν όχι τώρα, πότε;

Σχετικά Άρθρα