Ανήσυχη η κυβέρνηση απαντά στον Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει θέμα εποπτείας για τα 32 δισ. ευρώ

 Ανήσυχη η κυβέρνηση απαντά στον Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει θέμα εποπτείας για τα 32 δισ. ευρώ

 «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Βάλντις Ντομπρόβσκις στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», σύμφωνα με τις οποίες οι δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «θα σχεδιάσουμε ένα πολυσυλλεκτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και τη χρηματοδότηση που είναι ήδη πολύ μεγάλη. Άλλο τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάσει κάτι σωστό. Όσον αφορά εάν τα χρήματα αυτά συνδέονται με κάποιου είδους εποπτεία, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση έχει μεταρρυθμιστικό σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, για να αναπτύξει την οικονομία και να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Δε θέλω να μπερδεύονται οι Έλληνες. Για αυτό να πούμε κάτι ξεκάθαρο. Με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια. Με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Οι Έλληνες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μας άφησε σε ένα καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Αυτά είναι γνωστά και εν πολλοίς, αυτά επαναλαμβάνει ο κ. Ντομπρόβσκις.

Όσον αφορά στο τι πρόκειται να γίνει με το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων απάντησα και πριν. Δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις. Μνημόνια υπήρχαν επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι να υποβάλουμε ένα σχέδιο που θα δουλεύει προς όφελος των Ελλήνων», είπε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα