Έρευνα-σοκ: 54 εκατ. Αμερικανοί θα πεινάσουν μετά την πανδημία!

 Έρευνα-σοκ: 54 εκατ. Αμερικανοί θα πεινάσουν μετά την πανδημία!

Ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών θα αντιμετωπίσουν φέτος το φάσμα της πείνας, καθώς η καταστροφική οικονομική κατάρρευση που προκλήθηκε από την πανδημία κοροναϊού φαίνεται πως αφήνει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε κατάσταση μείζονος επισιτιστικής ανασφάλειας, όπως αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο βρετανικός The Guardian.

Σε εθνικό επίπεδο, όπως προκύπτει από έρευνες οργανισμών, η ζήτηση για βοήθεια στις τράπεζες τροφίμων (κοινωνικά παντοπωλεία) ακόμα και για εσώρουχα έχει αυξηθεί, καθώς ο ιός ανάγκασε την οικονομία να κλείσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες από 40 εκατομμύρια νέες αξιώσεις επιδομάτων ανεργίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και αφορούν ακόμα περισσότερες τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, όπως οι αφροαμερικανοί και άλλες μειονότητες, γεγονός που εξηγεί και το εύρος και την ένταση των διαδηλώσεων σε όλη την Αμερική μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Ως αποτέλεσμα, εκτιμάται ότι ένα στα τέσσερα παιδιά, το αντίστοιχο των 18 εκατομμυρίων ανηλίκων, θα μπορούσε να χρειαστεί επισιτιστική βοήθεια φέτος – αύξηση 63% σε σύγκριση με το 2018.

Συνολικά, περίπου 54 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να πεινάσουν χωρίς βοήθεια από τράπεζες τροφίμων ή άλλη βοήθεια, σύμφωνα με ανάλυση της Feeding America, του εθνικού δικτύου τραπεζών τροφίμων.

Projected rates of food insecurity among the US population in 2020
Less than 14%
14 – 15%
16 – 17%
18 – 19%
More than 20%

Οι άνθρωποι περιμένουν να λάβουν μια δωρεά τράπεζας τροφίμων στο Barclays Center στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: Stephanie Keith / Getty Images/The Guardian

Σχετικά Άρθρα