Χαλκιδική: Κατέρρευσε η παραλία της Νέας Ηράκλειας (βίντεο)

 Χαλκιδική: Κατέρρευσε η παραλία της Νέας Ηράκλειας (βίντεο)

Σε πλήρη αποσάθρωση βρίσκεται ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και οδηγώντας σε οικονομικό μαρασμό τον οικισμό του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Η άλλοτε δημοφιλής παραλία που αποτελούσε πόλο έλξης για τους παραθεριστές κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, από την οποία απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα, βρίσκεται διαβρώνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμόδιων αρχών και του τέρατος της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τα όρια της Επανομής (περιοχή «Μπονάτσα-Ντουράκι») μέχρι τα όρια της Καλλικράτειας (περιοχή «Σαχάρα»), δηλαδή σε περιοχή περίπου τριών χιλιομέτρων με κατοικίες και καταστήματα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, η εικόνα της ακτής είναι δραματική, με το πλακόστρωτο του πεζοδρομίου σε πολλά σημεία να έχει καταρρεύσει, γεμίζοντας μπάζα τη θάλασσα και με τα κιγκλιδώματα να είναι σκουριασμένα. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν -κυριολεκτικά- τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Πηγή: GRTIMES

Σχετικά Άρθρα