Κύπρος: Άνοιξαν το αεροδρόμιο για το σούπερ-τζετ του Ουσμάνοφ- Το δεύτερο πιο ακριβό στον κόσμο

 Κύπρος: Άνοιξαν το αεροδρόμιο για το σούπερ-τζετ του Ουσμάνοφ- Το δεύτερο πιο ακριβό στον κόσμο

Ούτε που περνούσε μάλλον από το μυαλό του γενικού διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Μεταφορών Σταύρου Μιχαήλ, ότι από το δικό του ΟΚ, θα κρεμόταν η άφιξη στην Κύπρο του δεύτερου πιο ακριβού ιδιωτικού αεροπλάνου στον κόσμο και του 18ου πιο πλούσιου ανθρώπου –του ιδιοκτήτη του αεροσκάφους– Αλίσιερ Ουσμάνωφ.

Private Jets of the Most Influential People on Earth

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ τα κυπριακά αεροδρόμια παραμένουν ακόμα κλειστά λόγω πανδημίας, για κάποιο άγνωστο λόγο που προφανώς καλύπτει τους όρους των εξαιρέσεων της απαγόρευσης πτήσεων, πήρε άδεια και προσγειώθηκε στη Λάρνακα, προερχόμενο από τη Βασιλεία της Ελβετίας το αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ Airbus A340 με τον πασίγνωστο όχι μόνο για τα πλούτη του (€18 δισ. η περιουσία του) Αλίσιερ Ουσμάνωφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

10 of The Most Expensive Private Jets in the World - Aircraft Compare
Priciest Private Jets of Billionaires (2014) Part 1

Για πολλούς είναι γνωστός ως μεγαλομέτοχος της «Άρσεναλ», για άλλους «ο τσάρος του ίντερνετ» και για λίγους ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Για κάποιους το σημαντικό είναι ότι είναι ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ρωσίας που έχει έδρα στην Κύπρο –του Κομερσάντ. Όπως και να έχει, τέτοια επίσκεψη, πριν μάλιστα ανοίξουν τα αεροδρόμια, αξίζει να καταγραφεί.

Alisher+Usmanov+gives+award+to+Thomas+Bach+FIE+Congress+Lausanne+ ...
The return of Olympic history: the Alisher Usmanov has transferred ...

Σχετικά Άρθρα