Σκυλακάκης: Τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα – Υπάρχει αβεβαιότητα για την έκταση της ύφεσης

 Σκυλακάκης: Τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα – Υπάρχει αβεβαιότητα για την έκταση της ύφεσης

Τα χρήματα που έχουμε δεν είναι απεριόριστα, γι’ αυτό πρέπει να πάνε εκεί που χρειάζονται περισσότερο, σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας σε σχέση με την έκταση της ύφεσης, ενώ σε ό,τι αφορά τα φορολογικά κίνητρα, ανέφερε ότι “θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο προύπολογισμός του ‘21”.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε “καλή ιδέα” την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ υπενθύμισε ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό θα παρουσιαστεί το απόγευμα από τον Πρωθυπουργό.

Έδωσε όμως ένα στίγμα των προκλήσεων και διλημμάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την διάθεση πόρων στον τομέα του τουρισμού λέγοντας τα εξής: “Μπορεί να υπάρχουν και ευκαιρίες μπροστά μας καθώς βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση. Το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα, τους πόρους δεν είναι αυτονόητο. Μια ιδέα είναι η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, μια άλλη είναι για παράδειγμα η επικοινωνία για να φέρουμε ξένους τουρίστες στην χώρα μας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι άλλος ο πολλαπλασιαστής στην οικονομία αν τα χρήματα έρθουν απ’ έξω σε σύγκριση με αναλογία εσωτερικού τουρισμού”

Επανέλαβε ότι με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, η κατάσταση στην οικονομία είναι εξόχως δυναμική και βάση αυτών διαθέτουμε τα χρήματα. “Θα διαμορφώσουμε το πακέτο για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των αναγκών μετακίνησης”.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα