Βαριές καταγγελίες Παπαγγελόπουλου για Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη
«Πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου με συστηματικές παραβιάσεις», τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του για την υπόθεση Novartis. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, εκτόξευσε βαριές καταγγελίες σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη, του Παναγιώτη Αθανασίου και της Ελένης Ράικου
Όπως ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, «κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος, γιατί δεν υπάρχει επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος μου» και πρόσθεσε: «Στόχος των κατηγόρων μου δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά είχαν στόχο να πλήξουν και την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, είχαν στόχο να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis ως ανύπαρκτο και σκευωρία».
Διαβάστε επίσης: Σκληρή κόντρα στη Βουλή για Παπαγγελόπουλο – Τα ερωτήματα για το ρόλο Τσατάνη
«Εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και καταχρηστικά, μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση που διερευνά η επιτροπή. Οι παράνομες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος μου δεν έχουν αρχή και τέλος. Παρόλες τις προσπάθειες όμως, άνθρακες ο θησαυρός», συνέχισε ο κ. Παπαγγελόπουλος και υπογράμμισε ότι «σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης».
Αναφερόμενος στην πρώην εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως «μετά τις γιορτές (σ.σ. των Χριστουγέννων) μου πρότεινε όταν επιστρέψω από την Κρήτη να τα πούμε από κοντά. Πρέπει να είμαι μεγάλος μάστορας στον εκβιασμό, ώστε τα θύματά μου να επιδιώκουν την παρέα μου».
Για την κατάθεση του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, σημείωσε πως η κατάθεσή του είναι παράνομη και αντισυνταγματική. «Δεν έχουν σχέση όσα κατέθεσε με όσα διερευνά η προκαταρκτική. Ο κ. Αθανασίου προσπαθεί να ξεπλύνει το μεγάλο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Για την υπόθεση Siemens, κατά τη διάρκεια της έρευνας που εγώ είχα παραγγείλει υπήρχαν διαρροές για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη και κυρίως την κυρία Μπακογιάννη, που τότε ετοιμαζόταν για για την αρχηγία. Τα σμπάρα όμως πήραν και τον σημερινό πρωθυπουργό. Οι διαρροές είχαν προκαλέσει και την οργισμένη αντίδραση του Κων. Μητσοτάκη. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι λέξεις του “Πρέπει να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος». «Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας εισαγγελέας που εξαπάτησε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου κλπ;», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, λέγοντας πως «στη σατανική μεθόδευση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρτν δεν μπορεί να μην είχε ρόλο η κυρία Ράικου. Κανείς δεν είχε ακούσε τίποτα και δεν γνώριζε για τον Ρασπούτιν, και θυμήθηκε η κυρία Ράικου ότι της το είχα πει πριν 15 χρόνια στο γραφείο της. Όταν παραιτήθηκε η κυρία Ράικου είχε ενημερωθεί ότι θα έβγαιναν ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από τη Novarts. Τα σχετικά έγγραφα τα έλαβε πριν αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς. Ήξερε για τα εμβάσματα και δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Επειδή είχε λερωμένη τη φωλιά της προσπάθησε να έχει καλή σχέση μαζί μου. Με έβλεπε κατ’ ιδίαν. Συναντηθήκαμε 2 ή 3 φορές τουλάχιστον σε γεύματα 2-3 ατόμων εκτός από εμάς τους 2, που τα είχε προσκαλέσει η ίδια, πρόσωπα που εμπιστευόταν. Για όλα αυτά υπάρχουν μάρτυρες. Στην πρώτη της κατάθεση δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν. Ξέχασε και τον Ρασπούτιν και τα εμβάσματα κλπ».
Σε άλλο σημείο είπε «η συνάντηση με τον Μιωνή κράτησε περίπου μισή ώρα. Όταν έφτασα στο γραφείο του Παππά, ο Μιωνή ήταν ήδη εκεί. Με έντονο ύφος ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς του υποθέσεις. Αποχώρησε σε πιο έξαλλη κατάσταση και είπε ‘Με λάθος Εβραίο τα βάλατε. Θα δείτε τι θα πάθετε’. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνάντηση των τριών μας έγινε με δική του πρωτοβουλία για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση για τις υποθέσεις του. Κι ενώ του αρνηθήκαμε, επέστρεψε».