Στ. Πέτσας: Αύριο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις μεταφορές

 Στ. Πέτσας: Αύριο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις μεταφορές

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιό της για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ενημέρωσε, αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές, ώστε τόσο οι ταξιδιώτες, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου να γνωρίζουν τους νέους κανόνες.

Τεστ για την επανεκκίνηση του τουρισμού το άνοιγμα των πλαζ

Τεστ που θα πρέπει να περάσουμε με επιτυχία και θα αποτελέσει το διαβατήριο για την επανεκκίνηση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τo άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα. Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι με κανόνες μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι».

Πακέτο μέτρο στήριξης της οικονομίας

Δε θα ήταν σώφρον να έχουμε ξοδέψει από την αρχή, από τον Μάρτιο, όλα τα χρήματα που ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα να μην ξέρουμε τι να κάνουμε”.

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την οικονομική στρατηγική, στη διάρκεια των τελευταίων κρίσιμων μηνών της πανδημίας.

“Εκπονήσαμε ένα σχέδιο από τα μεγαλύτερα σε ύψος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ξεδιπλώνουμε Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και, εάν χρειαστεί, εδώ είμαστε να δούμε τι στήριξη θα παρέχουμε στην πραγματική οικονομία. Κρατούμε εφεδρείες για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να έχουμε την ποθητή ανάκαμψη. Δε θα ήταν σώφρον να έχουμε ξοδέψει από την αρχή, από το Μάρτιο, όλα τα χρήματα που ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα να μην ξέρουμε τι να κάνουμε. Επίσης, υπάρχει ένα δεύτερο σχέδιο που έχει μεγάλη σημασία, πώς καλύπτει κάνεις την απώλεια εσόδων τη στιγμή που έχουμε την αύξηση των δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας. Για αυτό δεν είχε καμία απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Με το βλέμμα στραμμένο στη στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι συγκροτήθηκε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -και θα είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων μέσα στο Μάιο- το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19. “Αποστολή του είναι η συμβολή στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτό θα χορηγεί δάνεια για κεφάλαια κίνησης, με ευνοϊκούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Θα έχει -σε πρώτη φάση- ύψος 1 δισ. ευρώ έτσι ώστε να προκαλέσει συνολική μόχλευση ρευστότητας 3,5 δισ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες”, ανέφερε.

Ελληνοτουρκικά

“Η προκλητικότητα σταματά στην αποφασιστικότητα. Το δείξαμε αυτό τέλος Ιανουαρίου με αρχές Μαρτίου και θα το κάνουμε πάντα”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι χρειαστεί, για να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο σεβασμός στο Διεθνές δίκαιο είναι όπλο μας… Από εκεί και πέρα, προσδοκούμε ότι θα σταματήσει αυτή η ρητορεία και θα σεβαστεί η Τουρκία τους κανόνες καλής γειτονίας…”, τόνισε ο κ. Πέτσας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Γνωρίζουμε όλοι τη σημασία της Αγίας Σοφίας και την ανάδειξη της ως πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Περιμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί όλο αυτό το πλαίσιο”, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, με αφορμή μήνυμα στο λογαριασμό του διευθυντή Επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, το οποίο ο τουρκικός τύπος ερμήνευσε ως σήμα ότι η Αγία Σοφία πρόκειται να ανοίξει ως μουσουλμανικό τέμενος.

Σχετικά Άρθρα