Μύρισε καλοκαίρι για δευτερη ημέρα

 Μύρισε καλοκαίρι για δευτερη ημέρα

Γέμισαν και σήμερα οι περιαστικές παραλίες από λουόμενους που εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις και τον καλό καιρό για ένα ανοιξιάτικο μπάνιο στη θάλασσα.

Έτσι, επαναλήφθηκε το σκηνικό του Σαββάτου με αρκετούς πολίτες, για δεύτερη μέρα να βρίσκονται σε παραλίες της Αττικής αφού με σύμμαχο την υψηλή θερμοκρασία και την απουσία περιορισμών στην κίνηση, θέλησαν να δροσιστούν ή απλά να ξεφύγουν τον εγκλεισμό των τελευταίων ημερών λόγω κορονοϊού.

Τόσο στο Μικρό Καβούρι όσο και στην παραλία του Μαραθώνα και της Λούτσας, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και σήμερα ήταν πολύς και οι εικόνες θυμίζουν καλοκαίρι -ένα κανονικό καλοκαίρι και όχι εν μέσω πανδημίας- αφού οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας δεν φαίνεται να τηρούνται πάντα.

Περιπολίες… στην παραλία

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί σε ισχύ για το Σαββατοκύριακο (9-10/5). Σε όλο παραλιακό μέτωπο της Αττικής αναπτύσσονται περιπολικά και με τα γνωστά πλέον ηχητικά μηνύματα οι αστυνομικοί θα προτρέπουν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις, τις εντολές των ειδικών και τους ατομικούς κανόνες υγιεινής.

Το σχέδιο προβλέπει και αυστηρή επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι προορισμοί των οποίων είναι παραλιακοί. Όσοι εισέρχονται στα ΜΜΜ είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα