Ελλιπή τα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα- Κραυγή αγωνίας από φαντάρους και αξιωματικούς (δείτε τις καταγγελίες)

 Ελλιπή τα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα- Κραυγή αγωνίας από φαντάρους και αξιωματικούς (δείτε τις καταγγελίες)

Τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων -ιδιαίτερα μετά το κρούσμα γυναίκας σε αυτό της Ριτσώνας-, τα στρατόπεδα και οι εκκλησίες, εφόσον κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας υπάρξει συνωστισμός πιστών στα προαύλια, είναι οι τρεις υγιεινομικές “βόμβες” που προκαλούν εντονότατη ανησυχία στις αρχές, καθώς μπορεί να λειτουργήσουν ως εστίες εξάπλωσης του κοροναϊού. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται, σήμερα, στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Για τα στρατόπεδα οι καταγγελίες για ολιγωρία του υπουργείου Άμυνας είναι πολλές. Όπως αναφέρει η “Αυγή”, σε πολλές μονάδες οι φαντάροι συνωστίζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον σε θαλάμους και στα οχήματα τύπου Στάγιερ για την μεταφορά τους.

Ενδεικτική είναι η περιγραφή οπλίτη που δημοσιεύει ο ιστότοπος diktiospartakos.blogspot.com για το στρατόπεδο “Σακέτα” στη Θεσσαλονίκη:

“…Είμαι οπλίτης θητείας στη μονάδα 471 ΤΗΠ στο Σακέτα Γ’.
Βρισκόμαστε από 23/3 σε υποτιθέμενη καραντίνα μαζί με το 482 ΤΔΒ με το οποίο συστεγαζόμαστε.
Μας έχουν σαν στα ποντίκια.
Η μονάδα δε μπορεί να υποστηρίξει 30 θαλαμιζόμενους.
Δε μας δίνουν υπηρεσιακό ούτε για αστείο ώστε να δούμε έστω την οικογένεια μας αν είναι καλά ή να μας ανεβάσει λίγο το ηθικό, παρά βγάζουν κίνηση με καναδέζα να σε πάει σπίτι για 5 λεπτά να πάρεις τα βασικά και να φύγεις.
Αν είναι δυνατόν!
Όταν τους είπαμε γιατί αφού έχουμε καραντίνα τα στελέχη είναι έξω, μας είπαν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις.
Πριν 3 μέρες, τη Κυριακή [29/03/2020], μας φέρανε 30 φαντάρους να κοιμηθούν σε έναν κλειστό θάλαμο, οι οποίοι ήταν αδειούχοι και από μετάθεση. Και λέω εγώ τώρα: κατά τα άλλα δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για στελέχη, έτσι; Αλλά για φαντάρους υπάρχουν;…”

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στον Στρατό – Στο νοσοκομείο 40χρονος ...

Κρούσμα κοροναϊού έχει καταγραφεί και στο στρατόπεδο της Ασσήρου Θεσσαλονίκης, όπου οι αναφορές μεταφέρουν μια κατάσταση με μεγάλη ανεπάρκεια μέτρων προστασίας, καθώς μπήκαν σε καραντίνα μόνο 14 οπλίτες και αξιωματικοί, ενώ δεν έγινε ούτε καν απολύμανση των χώρων.

Τρία νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης , σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr

Πρόκειται για στρατιωτικούς, ο ένας εκ των οποίων είχε επιστρέψει μάλιστα από υπηρεσία στον Έβρο, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση ενώ έχει ξεκινήσει απολύμανση στους χώρους του στρατοπέδου.

Όπως είναι γνωστό ένα κρούσμα, που αποδείχτηκε μοιραίο, υπήρχε στο στρατόπεδο Βόγδου, στους Τοξότες και άλλα 4 φέρεται να υπάρχουν στο στρατόπεδο Στογιαννίδη στο Βανιάνο.

Δείτε (εδώ ) τις δεκάδες αναφορές και καταγγελίες φαντάρων για την επικίνδυνη κατάσταση στα στρατόπεδα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης.

Σχετικά Άρθρα