Έτσι θα γίνονται στο εξής τα αεροπορικά ταξίδια (εικόνες)

 Έτσι θα γίνονται στο εξής τα αεροπορικά ταξίδια (εικόνες)

Δύο προτάσεις έχουν γίνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για τις αεροπορικές εταιρείες κατά του κοροναϊού στην Ιταλία.

Σκοπός να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού με λιγότερες επαφές μεταξύ των επιβατών όσο διαρκούν οι πτήσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης. Η πρώτη λύση είναι πιο άμεση, λιγότερο ακριβή, αλλά δεν εγγυάται 100% την μη μετάδοση του ιού. Η δεύτερη επιλογή όμως είναι πιο περίπλοκη στην εγκατάσταση, πιο ακριβή αλλά σίγουρα πιο ασφαλής από την πρώτη. Προς το παρόν τα 2/3 των εμπορικών πτήσεων έχουν σταματήσει και όλες οι εταιρείες αναζητούν λύσεις που θα καθησυχάσουν τους επιβάτες όταν αποφασιστεί να γίνει επανεκκίνηση των πτήσεων.

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ιταλία, η Aviointeriors, που ειδικεύεται στην παραγωγή των καθισμάτων των αεροσκαφών, δημοσίευσε δύο προσχέδια στο πνεύμα του κοροναϊού.

Η πρώτη επιλογή έχει την ονομασία “Glassafe”, δεν απαιτεί εσωτερική διαρρύθμιση. Το πακέτο έχει ένα διαφανές υλικό και είναι ένας διαχωριστικός τοίχος μεταξύ των επιβατών που κάθονται στην ίδια σειρά. Αυτό το σύστημα παρέχει ένα πρώτο εμπόδιο για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ατόμων που κάθονται δίπλα. Όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει το διαχωριστικό μπορεί να αφαιρεθεί. Το πρόβλημα με αυτή την επιλογή, όπως αναφέρει η Corriere.it, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και από το ύψος των αγκώνων που μπορεί να υπάρξει επαφή ή από πάνω.

Σχετικά Άρθρα