Άρθρο Λακόπουλου: Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε

 Άρθρο Λακόπουλου: Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε

Ως «κήρυξη του προεκλογικού αγώνα» είδε το τελευταίο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού ο Γιώργος Λακόπουλος στο σημερινό σημείωμά του (www.anoixtoparathyro.gr – εφημερίδα “Kontra”). Γι’ αυτό και το μήνυμα είχε από όλα, όπως αναφέρει: «μεγάλα λόγια, αυτοθαυμασμό, παροχές, απειλές. Και χάντρες με καθρεφτάκια… από του χρόνου».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «η κυβέρνηση επιμένει ότι της οφείλουμε χάρη για τα μέτρα που πήρε (…) και ετοιμάζεται να το εξαργυρώσει στην κάλπη». Πάντως, συνεχίζει, «μόνο στην Ελλάδα το εκλογικό σώμα έχει υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου, ώστε να θέλει Μητσοτάκη και ξερό ψωμί –και αυτό λειψό. Θα έχει όμως τον καθηγητή Τσιόδρα, πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και τον Χαρδαλιά με κλειδωμένη τη θέση του Χρυσοχοΐδη. Να μη θυμάται ότι η ανάπτυξη δεν ήταν 4% αλλά μόλις 1%».

Κριτική όμως ο Γ. Λακόπουλος ασκεί και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίον λέει ότι «μάλλον θα δυσκολευτεί να τα βγάλει πέρα», ειδικότερα διαφωνεί με πρόσωπα αλλά και τη στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Συναινετικοί και άφωνοι –κι όχι σαν τον Μητσοτάκη της αντιπολίτευσης», γράφει και παραθέτει την απάντηση που έδωσε το 1951 ο Γεώργιος Παπανδρέου στον Νικόλαο Πλαστήρα: «Στρατηγέ μου αυτά που λέτε θα κερδίσετε την επουράνιο βασιλεία. Θα απωλέσετε όμως την επίγειο».

Για όλους, πολιτικούς και δημοσιογράφους, το ταμείο είναι μπροστά μας.

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα