Κοροναϊός: 81 νεκροί, 1832 κρούσματα – Τσιόδρας: Είναι μαραθώνιος – Χαρδαλιάς: Μετά τις 27 Απριλίου, το λόγο έχουν οι ειδικοί

 Κοροναϊός:  81 νεκροί, 1832 κρούσματα – Τσιόδρας: Είναι μαραθώνιος – Χαρδαλιάς: Μετά τις 27 Απριλίου, το λόγο έχουν οι ειδικοί

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 77 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1832, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενενήντα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 81 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

“Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ”

Θέση για την πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων εάν συνεχιστεί η χαμηλή διασπορά του κοροναϊού, πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

“Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ”, ανέφερε και έφερε το παράδειγμα της Ουχάν, όπου η καραντίνα ήρθη έπειτα από τρεις μήνες.

“Σαν μακρύς δρόμος με πολλές στροφές, θέλει προσοχή. Να μην ανατραπούμε στην πορεία και να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας”.

Χαρδαλιάς: Μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν τα μέτρα, μετά το λόγο θα έχουν οι ειδικοί

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, 23.356 συμπολίτες που έρθαν από το εξωτερικό ή αποτέλεσαν στενές επαφές κρουσμάτων μπήκαν σε 14ημερη καραντίνα.

Οπως είπε τίποταν δεν έχει κριθεί ακόμα και ανέφερε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πληρων τα περιοριστικά μέτρα δίχως καμία εξαίρεση και πρόσθεσε ότι μετά τις 27 Απριλίου και αφού όλα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για χαλάρωση και σε αυτήν τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες.

Ανέφερε ότι 3854 άτομα σε κατ’ όικον περιοσρισμό στην Αττική.

.

Σχετικά Άρθρα