Σ. Τσιόδρας: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος

 Σ. Τσιόδρας: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος

Στα 1673 έχουν ανέλθει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επικράτεια, με τα 60 νέα κρούσματα που καταγράφησαν το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε κατά την διαρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την διασπορά και την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κοροναϊού, διασωληνωμένοι, βρίσκονται σήμερα 92 ασθενείς με μέσο όρο. ηλικίας τα 60 έτη. Η πλεοιψηφία τους είναι άνδρες (46 άνδρες/ 20 γυναίκες), με το 70% να έχει υποκείμενα νοσήματα ή να βρίσκεται άνω των 70 ετών.

Ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε επίσης και την κατάληξη για 9 νοσηλεύμενους με το μέσο όρων των θανόντων να είναι τα 70 έτη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κοροναϊού στους 68.

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με την χρήση μασκών από τον γενικό πληθυσμό σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι, η προηγούμενη οδηγία που προβλέπει την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους πρέπει να τηρείται, ενώ για τους ανοιχτούς δεν κρίνεται αναγκαία ύπο την προϋπόθεση – όπως σημείωσε επικουρικά- ότι τηρείται η απόσταση μεταξύ των πολιτών.

Τέλος και προσπαθώντας να δώσει -όπως είπε- μία αισιόδοξη νότα, σημείωσε ότι εφόσον η συμπεριφορά των πολιτών εξακολουθήσει να είναι συνεπής στις οδηγίες, δεν εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσουμε ανάλογα φαινόμενα με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ή των Η.Π.Α.

Βεβαίως, σημείωσε, αυτό μπορεί να αλλάξει, εάν αλλάξει η συμπεριφορά μας.

Σχετικά Άρθρα