Ο “αμνήμων” Ηλίας Κανέλλης…
Ο Ηλίας Κανέλλης -αρθρογράφος στα “Νέα” και σχολιαστής στην εκπομπή “10” της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ- είναι από τους εμβληματικούς μιντιακούς εκπροσώπους της πιο σκληρής εκδοχής του “αντι-Σύριζα” μετώπου. Πρωταγωνιστής, δια της αρθρογραφίας του, τα τελευταία χρόνια στην αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα.
Σε σημερινό άρθρο του στα “Νέα” δεν σέβεται πως μόλις χθες η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον μεγάλο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, το σύμβολο της Αριστεράς και τον άνθρωπο που σύμπαν το πολιτικό σύστημα αναγνωρίζει ως Ήρωα. Η “ανάγκη” του να αποδομήσει για ακόμα μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα τον οδηγεί στο να αφιερώσει το άρθρο του στο ότι, όπως λέει, “ο Μανώλης Γλέζος είχε απορρίψει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ”.
Η διαφωνία του Μανώλη Γλέζου για την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, το καλοκαίρι του 2015, είναι γνωστή και, όντως, την είχε διατυπώσει και ο ίδιος. Όπως και άλλοι. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος που προκάλεσε την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή.
Αυτό, όμως, δεν διαγράφει την πολιτική και ιδεολογική ένταξη του Μανώλη Γλέζου και την ιστορική και όχι μόνο συναισθηματική του σχέση με την Αριστερά. Ούτε, φυσικά, τις επαφές που είχε διατηρήσει με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όλα αυτά ο Ηλίας Κανέλλης τα αποσιωπά προκειμένου να κατηγορήσει τον “στόχο” του ότι προσπαθεί να προσαρμόσει το σύμβολο- Γλέζος στα κομματικά του μέτρα.
Αποσιωπά, επίσης, το γεγονός πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ανάρτησε φωτογραφία του με τον Μανώλη Γλέζο. Και πως οι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση αρθρογράφοι έσπευσαν να θυμηθούν τις σχέσεις του Ήρωα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Το γαρ πολύ της τοξικότητας γεννά -δίχως άλλο- αμνησία…
Γράφει ο δημοσιογράφος για την “απόρριψη” του Αλέξη Τσίπρα από τον Μανώλη Γλέζο:
Έλεγα χθες ότι πρόσωπα με τεράστιο συμβολικό εκτόπισμα όπως ο Μανώλης Γλέζος τα διεκδικούν πολλοί. Με τις κατάλληλες προσαρμογές, το σύμβολο μπορεί να προσαρμοστεί στα κομματικά μέτρα καθενός, στην κάθε φορά συγκυρία.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας απ’ αυτούς που επιχείρησαν να τον προσοικειωθούν, διεκδικώντας το μέρισμα από τη συγκίνηση για την απώλειά του.