Γρεβενά: Ράβοντας εθελοντικά νυχθημερόν μάσκες για τους γιατρούς των νοσοκομείων (vid)

 Γρεβενά: Ράβοντας εθελοντικά νυχθημερόν μάσκες για τους γιατρούς των νοσοκομείων (vid)

Τα καταστήματα έκλεισαν με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης από τον κορονοϊό, αλλά στην Κοζάνη, η κ. Ελόνα Αγκόλι, αποφάσισε να εκμεταλευτεί την επεγγελματική της ιδιότητα και να προσφέρει στην μάχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του τοπικού νοσοκομείου που δοκιμάζεται.

Έτσι, αποφάσισε να κατασκευάσει 600 μάσκες, εντός του καταστήματός της στα Γρεβενά με πατρόν που αντέγραψε από μία μάσκα που πήρε από το τοπικό νοσοκομείο.

Η κα Αγκόλι, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπε, “όταν με πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο Γρεβενών και μου ζήτησαν εάν μπορώ να τους ετοιμάσω 600 χειρουργικές μάσκες, δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή.”

Η υπεύθυνη υπάλληλος του νοσοκομείου ζήτησε να της δώσει τιμή ανά τεμάχιο. Η Ελόνα πάλι δεν το σκέφτηκε ούτε μια στιγμή. «’Άκουγα συνεχώς στις ειδήσεις ότι υπάρχει έλλειψη μασκών στα νοσοκομεία ότι οι γιατροί και νοσηλευτές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις γιατί τους τελειώνουν. Είπα αμέσως στην κυρία ότι δεν θέλω χρήματα ότι θα τις κατασκευάσω δωρεάν και θα τις προσφέρω στο νοσοκομείο και σε όσους εργαζόμενους τις έχουν ανάγκη. Τότε μου είπαν ότι θα μου στείλουν το ύφασμα, τους ζήτησα κι ένα δείγμα το οποίο χρησιμοποίησα για να κάνω πατρόν».

Η κα Ελόνα διαθέτει κατάστημα ρούχων στην πόλη των Γρεβενών κι ένα μικρό εργαστήριο όπου ράβει και κάνει διορθώσεις στους πελάτες της. Ένας γείτονας της εκτύπωσε το ειδικό έντυπο για να μπορέσει να πάει στο κατάστημα της και ξεκίνησε αμέσως την δουλειά. Έφτιαξε πατρόν, έκοψε το ύφασμα που προηγουμένως της είχε προμηθεύσει το νοσοκομείο και έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά . Όπως λέει η ίδια χρειάστηκε εννέα ημέρες για να τελειώσει τις 600 μάσκες. Μιλά με καμάρι για τις δημιουργίες της, οι μάσκες έχουν διπλό ύφασμα και ανάμεσα τους έχει ραφτεί ειδικό φίλτρο που της έδωσαν από το νοσοκομείο.

«Είπα στην υπεύθυνη ότι εάν χρειαστούν κι άλλες μάσκες θα τις φτιάξω, γιατί θέλω να βοηθήσω … αυτές τις δύσκολες ημέρες πρέπει εμείς οι άνθρωποι να βοηθήσουμε, όπου μπορούμε… να αντέξουμε».

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει τις 350 από τις 600 μάσκες και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την συγκινητική “παραγγελία” της τις επόμενες ημέρες.

Η κα Ελόνα Αγκόλι είναι από την Κορυτσά της Αλβανίας, μητέρα δύο παιδιών, μιας 18 χρονης και ενός 9 χρόνου αγοριού. Ήρθε με το σύζυγο της από την Αλβανία και τα τελευταία 21 χρόνια ζουν και εργάζονται στα Γρεβενά.

Σχετικά Άρθρα