Βαρουφάκης: Τρύπα στο νερό  από Eurogroup – ΕΚΤ

 Βαρουφάκης: Τρύπα στο νερό  από Eurogroup – ΕΚΤ

«Νέα ύφεση βάθους -10% του εθνικού εισοδήματος, που θα πλήξει ανισοβαρώς τους αδύναμους. Επιπλέον, μεγάλο ψαλίδισμα της ικανότητας της οικονομίας να ανακάμψει όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα»: αυτές είναι οι προβλέψεις του Γ. Βαρουφάκη για το τοπίο στην Ελλάδα μετά την κρίση, όπως καταγράφονται στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όμως ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και πρ. υπουργός Οικονομικών καταθέτει τα επιχειρήματά του για την άστοχη, όπως την χαρακτηρίζει, παρέμβαση της Ε.Ε.: «…Εκεί που άλλες κυβερνήσεις τονώνουν δημοσιονομικά τις οικονομίες τους με τεράστια ποσά π.χ. η αμερικανική κυβέρνηση 850 δισ. δολάρια,  η Βρετανία 350 δισ. λίρες, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ χρηματοδοτούν απευθείας πολίτες, η Ε.Ε. αποφασίζει μια δημοσιονομική τονωτική ένεση κάτω του 0,001% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Με αυτό το δεδομένο», σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, «όσες πιστωτικές γραμμές και αναβολές πληρωμών (δάνεια δηλαδή) και να ανακοινώσουν Eurogroup και ΕΚΤ μια τρύπα στο νερό θα πετύχουν…».

Και, επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση γιατί «θριαμβολογεί για την απαγόρευση προληπτικού/θεραπευτικού κουρέματος πλεονασμάτων επειδή της επιτρέπουν το μεταθανάτιο κούρεμα».

Σχετικά Άρθρα