Πέτσας: “Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού σε πλοία και αεροπλάνα”

 Πέτσας: “Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού σε πλοία και αεροπλάνα”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα περιορισμού στα πλοία αλλά τις πτήσεις, ιδίως σε εκείνες που έρχονται από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν τα πλοία στη μεταφορά στα νησιά μας και ενδεχομένως και τα αεροσκάφη μας στην πορεία, ιδίως από τις πτήσεις του εξωτερικού. Αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το δώρο Πάσχα και το επίδομα των 800 ευρώ είπε:  «Η Ελλάδα κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να έχει ένα ποσό περίπου 12 δισ. ευρώ για να ενισχύσει τη ρευστότητα της οικονομίας και για αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα μέτρα περίπου 10 δισ. ευρώ τα οποία θα στηρίξουν όλους του κλάδους της οικονομίας που πλήττονται».

Ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως «αναθεωρείται ο προϋπολογισμός του κράτους». «Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ», είπε και εξήγησε: «Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα