103 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 103 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε ο λοιμοξιολόγος κ. Τσιόρδας, στην απογευματινή συνέντευξη τύπου του ΕΟΔΥ,  51 συμπολίτες μας νοσηλεύονται αυτή την στιγμή με τους 8 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι.

Στα 331 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό από τα οποία τα 103, είναι νέα.Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Αθήνα ενώ έχουν ληφθεί περίπου 4000 δείγματα προς εργαστηριακό έλεγχο.

Τόνισε δε, ότι:

Εξακολουθούμε να περνάμε μύνημα του μη συχνωτισμού, απευθύνει ισχυρή σύσταση επιτήρησης της υγείας και περριορισμό επαφών όσων έχουν ταξιδέψει για 14 ημέρες.

Επιβεβαίωσε ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσω αεροσταγωνιδίων, ενώ και ότι 10 συμπολίτες μας έχουν ήδη λάβει εξητήριο και βρίσκονται σπίτι τους.

Για τα ποσοστά θνησιμότητας στην χώρα μας ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι είμαστε υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο που κυμένεται γύρω στο 2%, ενώ στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο 3,1% περίπου.

Στατιστικά επίσης παρατηρείται ότι ο μέσος όρος των νοσηλευομένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 57% είναι άντρες με μέσο όρο τα 64 έτη.

Τέλος, από τα 103 νέα κρούσματα τα 47 δεν είναι εφικτό να ιχνηλατηθούν

Σχετικά Άρθρα