Στ. Πέτσας: Έρχονται πρωτοφανή οικονομικά μέτρα – Στις 12 θα ξέρουμε για τον ναυτικό του “Blue Star Mykonos”

 Στ. Πέτσας: Έρχονται πρωτοφανή οικονομικά μέτρα – Στις 12 θα ξέρουμε για τον ναυτικό του “Blue Star Mykonos”

Για «πρωτοφανή (οικονομικά) μέτρα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο» προϊδέασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Open”, παραπέμποντας στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε όμως από την καραντίνα του “Blue Star Mykonos”: στις 12 το μεσημέρι θα γίνει γνωστό αν ο ναυτικός είναι φορέας του ιού ή όχι, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι το εν λόγω μέλος του πληρώματος, εκ της θέσης του, δεν είχε έρθει σε επαφή με τους ταξιδιώτες.

Παίρνουμε μέτρα νωρίτερα από ό,τι πρέπει, ήταν εξάλλου το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστηρίζοντας ότι, με εξαίρεση την περίπτωση της Αχαΐας – Ηλείας, γενικά τα πάμε σχετικά καλά. Ενώ υπογράμμισε το στόχο, να μην υπάρξει μαζική ανάγκη για νοσηλεία ηλικιωμένων σε ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά την ανησυχία για οικονομική καταστροφή στον κλάδο του τουρισμού, ο Στ. Πέτσας παραδέχθηκε ότι ναι μεν η τουριστική σεζόν δέχεται ένα πλήγμα στην αρχή της, πλην όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα πληγεί η θερινή περίοδος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η συνέντευξη στο “Open” έκλεισε με τα ελληνοτουρκικά: Δεν φοβόμαστε – δεν ανησυχούμε – κάνουμε ό,τι πρέπει για την προστασία των συνόρων μας που είναι και ευρωπαϊκά, ήταν το τρίπτυχο των κυβερνητικών θέσεων. Ο Ερντογάν είναι «τσαλακωμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας, και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού λέγοντας ότι η Τουρκία δεν πάει καλά σε κανένα μέτωπο και είναι απομονωμένη. Εν τούτοις, η Ελλάδα θέλει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, ανέφερε εν κατακλείδι.

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα