ΣΥΡΙΖΑ: Τριπλή παραδοχή Μητσοτάκη για το ότι “οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως δεν θα επιτευχθούν”

 ΣΥΡΙΖΑ: Τριπλή παραδοχή Μητσοτάκη για το ότι “οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως δεν θα επιτευχθούν”

Πλήρης επιβεβαίωσή μας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι οι πολλές και σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη σημαίνουν υπαρκτό κίνδυνο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημόσια οικονομικά. Όπως είπε στο Βερολίνο “το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που περιμέναμε και ίσως δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν”, αναφέρει σε δήλωσή του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Στρατής.

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχεται τρία πράγματα:
α. Ήταν λάθος η στάση του, όπως και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, η οποία και θα είχε σημάνει τέταρτο μνημόνιο και θα έληγε τώρα, αφήνοντας τη χώρα ξεκρέμαστη ακριβώς της στιγμή που δυσκολεύουν οι συνθήκες.
β. Οι πολίτες είναι ασφαλείς χάρη στην στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την κληρονομιά που έφησε στη χώρα: καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια χωρίς ΔΝΤ (που σημαίνει όχι περικοπή των συντάξεων και όχι μείωση του αφορολόγητου), ρύθμιση του χρέους, γεμάτα τα δημόσια ταμεία, μαξιλάρι ασφαλείας.
γ. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής και αναπτυξιακού μοντέλου πριν η ΝΔ τελειώσει τα έτοιμα που βρήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα