“Ποδαρικό” με εύσημα: Τι έγινε στο πρώτο Euroworking Group της χρονιάς

 “Ποδαρικό” με εύσημα: Τι έγινε στο πρώτο Euroworking Group της χρονιάς

Η επικύρωση της απόφασης διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων του δεύτερου δανείου (ως συνέχεια των αποφάσεων του Eurogroup του Δεκεμβρίου για το πακέτο “δόσεων” των 767 εκατ ευρώ), ήταν το “ποδαρικό” για την Ελλάδα στην πρώτη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group για το 2020.  Τα εύσημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν από εκπροσώπους των θεσμών και των δανειστών ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ που συνόδευαν τις επίσημες ανακοινώσεις.

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις” ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά τις συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Η σύνοδος του EWG είχε ως βασικό στόχο να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup της 20ης Ιανουαρίου και το θέμα Ελλάδα δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα όσον αφορά στην πέμπτη αξιολόγηση αλλά και στα ελληνικά αιτήματα παρεμβάσεων – άμεσων ή έμμεσων – στο πρωτογενές πλεόνασμα. Άλλωστε, η ατζέντα των εν λόγω επαφών, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώνεται παράλληλα, καθώς η “κάθοδος” αρχίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα